Ciasta:

 

Biszkopt szpinakowy z budyniem

Biszkopt z kremem jaglanym i borówkami

Biszkopt z kremem truskawkowym

Blondie z malinami

Brownie dyniowe

Brownie z awokado

Brownie z batata

Brownie z białej fasoli

Brownie z jagodami

Brownie z orzeszków ziemnych

Chlebek bananowy z mąki kokosowej

Ciasto bananowe z tahini

Ciasto jogurtowe z owocami

Ciasto marchewkowe

Ciasto mus czekoladowy

Ciasto rabarbarowo-truskawkowe

Ciasto waniliowe z kokosem

Ciasto peanut butter & jelly

Ciasto z popcornem i toffee

Czekoladowe ciasto bananowe z porzeczkami

Dyniowe ciasto pumpkin spice

Jagielnik czekoladowy z jabłkami

Jagielnik z masłem orzechowym i jabłkami

Jagielnik z owocami leśnymi

Jagielnik z rabarbarem​

Jaglany torcik "Bounty"

Kopiec kreta

Korzenny sernik z nerkowców

Kremowa tarta straciatella

Mazurek daktylowy

Placek owsiany ze śliwkami

Placek z gruszkami

Proteinowe blondie z malinami

Puszyste ciasto czekoladowe

Raw brownie

Raw ciasto marchewkowe z karmelem

Raw snickers

Sernikowe brownie

Sernik czekoladowy na zimno

Sernik nowojorski

Sernik słonecznikowy z karmelem

Sernik truskawkowy

Szarlotka z budyniem

Szarlotka z kruszonką

Tarta banoffee

Tarta brzoskwiniowa

Tarta czekoladowa

Tarta dyniowa

Tarta lion

Tarta malinowa bez pieczenia

Tarta mango

Tarta migdałowa z truskawkami

Tarta orzechowo-kokosowa

Tarta piernikowa

Tofurnik czekoladowy

Tofurnik czekoladowy z Oreo

Tofurnik jagodowy

Tofunik matcha z malinami

Tofurnik orzechowy

Tofurnik waniliowy z kokosem i malinami

Tofurnik z makiem

Tofurnik z rabarbarem

Tofurnik zebra

Tort waniliowy z kremem czekoladowym

Śniadania:

 

Bułeczki cynamonowe

Bułeczki z czekoladą

Chrupiące gofry cynamonowe

Czekoladowy budyń jaglany

Drożdżówki z kokosem

Drożdżówki z owocami i kruszonką

Flapjack z kokosem i migdałami

Granola z masłem orzechowym

Gofry na leniwą niedzielę

Krem czekoladowy z awokado

Muffiny czekoladowe bez cukru

Muffiny czekoladowe z masłem orzechowym

Pancakes bezglutenowe

Pancakes dyniowe

Pancakes gryczane

Pancakes truskawkowe

Placek owsiany z daktylami i masłem orzechowym

Smoothie bowl

 

Ciastka:

Batoniki z karmelem na kruchym spodzie

Bikszopty z karmelem, orzechami i czekoladą

Chocolate chip cookies

Churros

Ciacha mocno czekoladowe

Ciastka czekoladowe

Ciastka czekoladowe z karmelem

Ciastka owsiane z tahini i żurawiną

Ciastka piernikowe

Ciastka z ciecierzycy z jagodami

Ciastka kokosowo-migdałowe

Ciastka sezamowo-migdałowe

Ciastka z mąki z orzeszków ziemnych

Domowe Reese z karmelem

Donuty dyniowe

Drożdżówki z białym makiem

Klasyczne American Cookies

Kruche ciastka kokosowo-migdałowe

Muffiny jabłkowe

Owsiane ciastka jabłkowe

Pączki cynamonowe

Rogale z białym makiem

Serniczki ze śliwką

Wegańskie batoniki à la MARS

Zupy:

 

Azjatycki wywar z tofu i makaronem

Grzybowo-żytni wywar orientalny

Krem kukurydziano-kalafiorowy

Krem paprykowy z awokado

Krem pomidorowy z tofu

Krem z buraków

Minestrone z batatami i pietruszkowym pesto

Zupa botwinkowa

Zupa z soczewicą

Dania główne:

 

Arrancini z farszem sojowym
Bezglutenowa pizza brokułowa z sezamem

Białe kiełbaski roślinne

Boczniaki po azjatycku

Buddha bowl z pieczonym tempehem

Burgery buraczane z ciecierzycą i pestkami dyni

Burgery fasolowo-kukurydziane z masłem orzechowym

Burgery pieczarkowe z komosą ryżową

Burrito w stylu tex-mex

Burrito z batatem i tempehem

Ciasto na pizzę z ciecierzycy (Socca)

Curry orzechowe

Dahl z czerwonej soczewicy

Gnocchi z bazyliowym sosem z nerkowców

Groszkowe penne z pomidorami w trzech odsłonach

Gulasz z plackami socca

Kofty z kotletem pomidorowo-słonecznikowym

Kofty z tofu (panierowane)

Kopytka dyniowe z migdałowym crumble

Kotlety jaglane z porem

Kotlety jajeczne

Kotlety kukurydziano-fasolowe z warzywnym kremem

Kotlety warzywne

Kotlety warzywne z soczewicą i batatem

Kotlety z białej fasoli z karmelizowaną cebulą

Kotlety z groszku i amarantusa

Kotlety ziemniaczane z pieczarkami

Kotlety z tofu i komosy ryżowej

Kremowy ryż ze szparagami

Kuleczki ziemniaczano-szpinakowe

Leczo ze świeżą botwiną

Makaron kukurydziany z sosem z orzechów nerkowca

Makaron sojowy z pomidorkami daktylowymi i kiełkami

Moussaka z cukinią, soczewicą i wegańskim beszamelem

Nuggetsy z tofu z sosem tahini

Pad Thai orzechowy

Papryka faszerowana

Pasta z białej fasoli

Pasta z suszonych pomidorów i soczewicy

Paszteciki z zielonego groszku

Pesto z naci marchwi

Pieczone falafele bazyliowe

Pietruszkowe pesto z orzechami nerkowca i tofu

Pizza z karmelizowanym porem

Placuszki z batata

Polenta z pieczarkami

Polenta z wegańskim ragu

Prosta i aromatyczna zapiekanka gryczana

Pulpety cieciorkowo-fasolowe w sosie pomidorowym

Quesadillas w domowych plackach

Quiche z pieczarkami i cukinią

Sajgonki pieczone

Samosy z ciasta francuskiego

Sojowe kotlety mielone

Sos grzybowy

Spaghetti z kremowym sosem pomidorowym

Spaghetti z kremowym sosem pieczarkowym

Stir-fry sojowy

Stir-fry z sosem orzechowym i pieczonym tofu

Stripsy sojowe w chrupiącej panierce

Tofu Tikka Masala

Zapiekane lumaconi z soczewicą i pomidorami

Zapiekane spaghetti z kremowym sosem pomidorowym

Zapiekanka w stylu pot pie

Zapiekanka ziemniaczana "pod chmurką"

Zapiekanka z wegańską mozarellą

Zielone curry z fasolką szparagową

Ziemniotto z podgrzybkami

Żółte curry z tofu i ziemniakami